“Uw uitzicht onze zorg”

Osmose glasbewassing in de buurt van Doetinchem. wilt u graag weten wat het in houd om met osmosewater de ramen te wassen? lees dan het onderstaande onderwerp.

 

Schone ramen Doetinchem?

Geïnteresseerd in een glazenwasser die uw ramen grondig reinigt met osmose water? vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Glazenwassen met behulp van osmosewater

Veel klanten vragen zich af wat dat is. Meestal omdat klanten niet goed bekend zijn met telescopische glasbewassing en denken dat met de hand wassen toch een beter resultaat geeft. Maar is dat ook zo? graag leggen we het een en ander uit over “wassen met de borstel” en over osmosewater.

Korte samenvatting wat osmosewater is:

Osmosewater word gemaakt door het te filteren, hierbij word gebruikgemaakt van een omgekeerd osmose filter. dat is een heel fijn membraam waar onder hogedruk water doorheen word geperst waarin alle vaste bestanddelen achterblijven. dit schone mineraalvrije water word vervolgens opgeslagen in een buffervat. en daarna overgepompt in een watertank die in de auto staat.  

Waarom ramen wassen met osmosewater?

Om te beginnen: wist u dat in een onderzoek van de RIVM bleek dat er elk jaar gemiddeld 160 keer mensen van de ladder vallen, 90% komt in het ziekenhuis terecht en 13 procent houdt hier permanent letsel aan over. Dat is een van de redenen waarom de Arbowet sinds 1 juli 2004 verbiedt om ramen boven de tweede verdieping met een ladder te wassen. U moet zelf geen gekke capriolen uithalen om de ramen te wassen, maar ook wij houden ons aan wet- en regelgeving en doen dat niet meer.

In de praktijk betekende dit dat er vaker een hoogwerker gehuurd moest worden en dat maakte het erg duur. Glasbewassing met een tuckerpole systeem met Osmose water biedt uitstekende resultaten – maar is goedkoper dan met een hoogwerker.

raam osmose borstel
Osmosewater glasbewassing

Hoe werkt het dan?

Onze glazenwassers werken met een telescoopsteel. Aan de steel zit een borstel met zachte haren, die ook gebruikt wordt bij het schoonmaken van auto’s. Langs de steel wordt het osmose water omhoog gepompt. doordat er in osmosewater geen vaste stoffen meer zitten heeft het een hoog opneembaar vermogen van vuil. Dat betekent dat het water een verbinding aangaat met het vuil op uw ramen. Onze glazenwasser borstelt en spoelt het raam dus schoon. Het raam droogt daarna automatisch smetteloos, schoon en streeploos op.  We hebben klanten die zweren bij telescopische glasbewassing en alleen dit willen!

Als je bedenkt dat glazenwasser al sinds 1878 een geregistreerd beroep is, de eerste echte veel verkochte wisser of raamtrekker werd gepatenteerd in 1936 is het niet gek dat de professie glazenwasser zich verbeterd en ontwikkeld, en telescopische bewassing is echt een goede ontwikkeling voor dit ambacht.

 

 

Wat betekent gedemineraliseerd water?

osmosewater of demi water is water waaruit de kalk, mineralen en zout zijn gehaald. door middel van een filtersysteem dat we op het bedrijf hebben staan halen we alle calcium natrium magnesium en ijzer uit het water. het resultaat is dat je “puur” water overhoudt. u heeft het vast weleens gezien na regen of op de glaswand bij de douche: gewoon kraanwater laat druppeltjes achter. Osmosewater of puur water laat niks achter!

Werkt het wel net zo goed als gewoon met de hand wassen?

het werkt nog beter zelfs!  Ramen die gewassen door middel van gedemineraliseerd water blijven zelfs langer schoon! Traditioneel met de hand ramen lappen laat een heel dun laagje zeep achter. Dat is voor het menselijke oog onzichtbaar, maar aan dat laagje kan sneller weer viezigheid blijven zitten en dus kan wel weer sneller vies worden.

Is glasbewassing met osmosewater schadelijk?

In een wetenschappelijk onderzoek door het TNO waarbij werd uitgegaan van 6 bewassingen per jaar voor een duur van 20 jaar werd geconcludeerd dat osmosewater geen aantasting van materialen heeft gehad, en dat deze vorm van bewassing geen milieurisico vormde.

Borstelharen dichtbij

Borstel met gespleten haren

We werken met zachte borstels met gespleten haren. de borstels krassen niet en reinigen grondig!

osmose systeem

De voordelen:

Nog even de voordelen van telescopische glasbewassing op een rij.

    • In de eerste plaats is het dus veiliger. aangezien er veilig vanaf de grond kan worden gewerkt, is er geen valgevaar meer
    • Het is goedkoper, omdat er geen dure materialen hoeven te worden gehuurd zoals steiger en hoogwerkers
    • De reiniging is zeer grondig daarom blijven de ramen blijven langer schoon en het is veilig voor het milieu. 

Glazenwassen met de hand.

U kunt bij ons ook kiezen voor traditionele glasbewassing met de hand, tot en met de eerste verdieping is bestaat die mogelijkheid.

Hoe kan het dat glazenwassers geen strepen achterlaten?

Onze glazenwassers hebben erg veel ervaring. Klinkt misschien een beetje flauw maar als je elke dag ramen wast en dat al 25 jaar doet, heb je veel geoefend. En oefening baart kunst. Daarnaast werken onze glazenwassers met de juiste professionele materialen. het verschil tussen huis, tuin en keuken wisser en een professionele is aanzienlijk. Voornamelijk vanwege het te vervangen rubber. We werken met hele zachte rubbers die we om de paar dagen vervangen. De huis tuin en keukenwissers kunnen dat niet, die rubbers drogen uit en laten strepen achter. Onze glazenwassers werken met professionele materialen. U kunt hierbij denken aan de merken Unger, Etore, Sorbo.

 

Wat doet een glazenwasser in zijn emmer?

Een vraag die we ook erg vaak horen! we zullen het geheim verklappen: afwasmiddel van onder andere Dreft. Voor ernstige vervuiling zoals nicotine-aanslag door roken gebruiken we een klein scheutje ammoniak.

 

Nemen jullie de kozijnen mee?

Nee, we laten ze erin zitten, anders gaat het tochten! Grapje natuurlijk, uiteraard doen we dit. Dit hoort bij onze service: we reinigen de kozijnen/omlijsting ook altijd bij het ramen wassen.

 

in het nieuws

Recentelijk kwam dit mooie ambacht negatief in het nieuws. De gemeente Zaanstad legt als eerste gemeente in Nederland een vergunningplicht op aan glazenwassers in de hoop hiermee malafide glazenwassers aan te pakken. De burgemeester gaf aan dat criminele netwerken de sector in zijn greep houden, waar veel misbruik wordt gemaakt van arbeidsmigranten. Denkt u dus goed na, want goedkoop kan duurkoop zijn. Wij komen uit de buurt, doen dit werk al 25 jaar, werken met betrouwbare mensen en gaan zorgvuldig om met uw leefomgeving!

In de Telegraaf stond eind okt 2023 dat er bijna geen glazenwassers en schoonamker meer te vinden waren. wij merken dat hier in deze regio Doetinchem ook, vooral als het om betrouwbaar en vakbekwaam personeel gaat.

Werkzaam in de volgende plaatsen:

Zevenaar                Didam                Dichteren

Wehl                        Silvolde              Gaanderen

Gaanderen            Terborg

Zelhem                   Ulft